Van de bestuurstafel

Leeuwarden

De maand oktober stond in het teken van nostalgie, 70 jaar televisie. Als LOS leden hebben wij het begin daarvan meegemaakt. We kunnen  ons de begin jaren waarin  sommigen nog jeugdig waren

de spannende kinderprogramma’s van Dappere Dodo nog vast herinneren.

De prachtige shows van Mies Bouman met Één van de acht,  spannende weekenden  van schaatsen met Ard en Keessie, de Elfstedentocht van ’63, “Zeg ’ns Aaa, Henny Huismanshows: vele avonden hebben we daar plezier aan beleefd.

Met de hele familie zat je daar naar te kijken, koppie met wat lekkers erbij, wat een gezellige tijd was dat.

Ook het verenigingsleven bloeide op. In vele dorpen en wijken waren amateurtoneelgroepen, die jaarlijks een toneelstuk instudeerde, wat resulteerde in een uitvoering waarin talenten naar voren kwamen, wat een prachtige avonden waren dat.

Het jaar 2000 heeft toch een omslag in vele dingen teweeg gebracht, innovatie in vele technische apparatuur, de computer en mobiele telefoon zijn nu niet meer weg te denken, maar daarmee is de saamhorigheid en gezelligheid in de gezinnen wel wat verloren gegaan.

Wij als senioren proberen zeker met deze nieuwe tijd mee te gaan.  Als het niet lukt de corona app op het mobieltje te krijgen, zijn er altijd wel familieleden of instanties die ons willen helpen.

In het  gezegde “vroeger was alles beter” schuilt zeker een waarheid maar dekt niet de gehele lading.

Heimwee naar vroeger is niet altijd denken
Aan die mooie vervlogen tijden
Het zijn vaak enkele mooie momenten
Dat doet zo’n deugd van binnen
Maar nostalgie is zoveel meer

Terug naar de eenvoud, dat is de glorie van het verleden
Het gevoel van toen dat mis ik in het heden.

Mariet Wit
Interim voorzitter