Van de bestuurstafel – december

Kerst

Iets om naar uit te kijken

Is dat het wat ons op de been houdt als het in het leven wat minder goed gaat?

Corona is met zijn nieuwe beperkingen nu niet de leukste tijd, ‘daar gaan we weer’ hebben we allemaal gedacht na de persconferentie.

Maar verwachtingsvol kunnen we wel uitkijken naar de kleine dingen die  het leven de moeite waard maken. Lekker naar buiten op een mooie herfstdag, daarbij genieten van de natuur de bomen en struiken met z’n prachtige herfstkleuren.

Gezellig met de kinderen respectievelijk kleinkinderen om tafel om eens heerlijk bij ons senioren te  gaan koken dan er smakelijk van genieten in gepaste harmonie.

Wanneer je dan met familie in aangepaste aantallen in zo’n donkere decembermaand aan tafel zit komen verhalen van vroeger zeker aan de orde, dan hoor je  ook  hoe iedereen het verschillend heeft beleefd. Ieder mens is op zijn manier uniek, dat maakt de mensheid juist zo boeiend.

Iets heel anders, vuurwerk compromis zo hadden we dat vorig jaar landelijk afgesproken, de hele discussie laait nu weer op, groothandels hebben de pakhuizen vol en staan als eerste in de rij om al dat geknal te verkopen.

Zitten wij daar op te wachten? Meer dan de helft van de Nederlanders is voor algeheel vuurwerk verbod.

Handhaven is het probleem maar moet je daar als gezin al niet in de thuissituatie mee beginnen!

Wat is er de laatste jaren misgegaan met de opvoeding, als je lachend een cobra6 naar een ander gooit die daarmee verwond.

Wat als de brandweer niet kan uitrukken door kraaienpoten op de weg te strooien dat voor lekke banden zorgt,  ambulance personeel bekogelen met vuurpijlen, al deze problemen zijn de laatste jaren de revue gepasseerd.

Wat zou het mooi zijn om op gepaste manier het nieuwe jaar in te luiden, kerkklokken luiden, paar prachtige pijlen in de lucht, buren nieuwjaar wensen dat dan om 1.00 uur de rust is wedergekeerd.

Het zijn de kleine dingen die het doen.

 

Soms hebben we alleen iemand nodig die er is

Gewoon iemand die ons laat weten dat we er mogen zijn

Dat ze met ons meevoelen, die aan een woord genoeg heeft

Als je veel dingen in ‘t leven hebt doorstaan

Positief kijken naar wat er wel is, een lief gebaar

Dat zijn zo van die kleine dingen maar groot aan waarde voor elkaar.

 

Mariet Wit
voorzitter