Van de Bestuurstafel – Maart roert zijn staart…

Mariet WitHet jaar 2022 heeft er al weer 2 maanden opzitten. Corona laten we even voor wat het is, we mogen weer van alles en maken ons op voor een maand die soms qua weer nog al eens zijn staart roert, is het alom oude gezegde.

Het voorjaar begint ons toe te lachen. Alles wordt  groener, vogels beginnen te fluiten en de tuin leeft op van kleurrijke voorjaarsbollen.

Ook kunnen we de vaak kleurrijke vlinders op een zonnige dag weer aanschouwen die gracieus van bloem tot bloem fladderen, soms lijken ze met elkaar te dansen, wat tot ieders verbeelding spreekt.

Wanneer je er één  op een bloem ziet zitten kun je je misschien nauwelijks voorstellen dat deze voor het verpoppen ooit een rups is geweest.

De gedachte van deze metamorfose van een onaantrekkelijke rups  tot een oogstralende vlinder fascineert ons mensen al van oudsher.

Bijzonder aan een vlinder is dat het een insect is die niet kan steken of bijten, geen wonder dat de vlinder een wel geziene gast is in onze tuin.

Maart is de maand dat het iedere dag wat langer licht wordt en de klok weer een uur vooruit. De energie om weer  activiteiten te ontplooien komt weer opgang. Onze gezondheid vaart daar alleen maar wel bij, daar zien we allemaal naar uit.

 

Het voorjaar gaat beginnen

De temperaturen gaan omhoog

De mensen gaan weer zingen

De behoefte aan warmte en zon

Is voor ons een waar geschenk

We hebben het verdient

Weg met de sombere trieste dagen

Nu is het bij komen van alle kou.

 

Mariet Wit
voorzitter