Van de bestuurstafel – Veranderingen

Avondrood

Foto: Keimp Pijpstra

De maatschappij is in ons leven heel veel veranderd. We hebben onze mening als senior, denk ik, zowel op een positieve als negatieve manier moeten bijstellen.

Vroeger was het eerst al een hele verandering, toen de televisie in de huis kamer zijn intrede deed, dat je zomaar het wereldnieuws en sport kon volgen.

Nu is het ondenkbaar dat je zonder moet.

Hetzelfde was met de computer,  heel veel van ons stonden eerst niet te springen om met zo’n ding om te gaan, maar wilde je bij blijven met de hedendaagse techniek moest je eraan geloven. Dat hebben velen van ons dan ook gedaan, we kunnen er wat social media betreft niet meer buiten.

Hetzelfde geldt voor de telefoon, zelf heb ik ervaren dat het nog niet zo gemakkelijk is om daar mee om te gaan maar al doende leert men.

Dan de Nederlandse normen en waarden, feestdagen, heel veel is de afgelopen jaren afgevlakt of veranderd, of we dat nu leuk vinden of niet het gaat gewoon door.

Ook op het gebied van de natuur gaat de verandering door, dat merken we steeds meer door de regels die worden aangescherpt, maar ook de verandering van het klimaat is duidelijk voelbaar.

Al deze veranderingen zullen nog jaren zo doorgaan daar zullen we in mee moeten gaan.

 

Als alles verandert
Verander dan mee
Laat los wat voorbij is
Zeg niet te snel nee

Beweeg met het leven
Zoek en verbind
Genoeg nieuwe ideeën
En menigeen wint

 

Mariet Wit

Mariet Wit
Voorzitter