Van de Bestuurstafel – Waar genieten we nog van?

Mariet WitAls senior ga ik er van uit dat wij AOW en wat pensioen ontvangen. Na een werkzaam leven als babyboomers die van ons land een welvarende economie hebben gemaakt, hebben wij dit zeker verdiend. We mogen genieten van alles wat nu op ons pad komt.

Maar helaas de werkelijkheid is anders. Al jaren hebben wij geen  verhoging van AOW en pensioenen gehad en alleen maar achteruitgang. Nu wil onze regering het minimumloon nog ontkoppelen van de AOW. De oppositiepartijen zullen hopelijk voor ons strijden.

De komende jaren zal er het één en ander voor de senioren gaan veranderen. De groep gaat groter en steeds ouder worden en zal meer voor zichzelf en anderen moeten zorgen.

Het verschil in kwetsbaarheid en vitaliteit  zal toenemen en hoe gaat onze gezondheidszorg daarop inspelen.

De vertrouwde vormen van verbondenheid via kerk, familie vlakbij, lid zijn van verenigingen zullen verminderen en worden vervangen door internet, beeld bellen, robots en wie weet wat voor techniek er nog meer op ons afkomt.

Waar genieten we heden ten dage van? Gelukkig zijn de winkels weer open en kunnen we er hopelijk binnenkort weer op uit.

‘s Morgens bij het opstaan genieten we in alle rust van een heerlijk ontbijt. Haasten hoeven we ons niet meer, alleen ‘het mogen’ is aan de orde.

Vaak hebben we allemaal  toch wel ons eigen dagritme en dat is ook zeer gezond. Dan hebben we tijd voor hobby’s, die zijn er genoeg. De één geniet van winkelen, uitgaan, cultureel gebeuren, sporten, lezen, puzzelen, de ander van tuinieren, vrijwilligerswerk, gezellig met vriendinnen/vrienden kletsen, een dagje opstap of koken.

Er is, wanneer je het wilt zien, veel om te genieten.

Ondanks de vele mogelijkheden is er toch veel eenzaamheid. Hierbij spreek ik de wens uit dat wij als LOS leden naar elkaar omzien. Daar krijg je voldoening en vriendschap voor terug.

Zolang de zon haar stralen geeft

En de vogels zingen in de lucht

De boom zijn blad bemind

Wolken dansen op lucht muziek

Dan voelt alles ver weg

Maar het is toch zo dichtbij

Vriendschap het allermooiste in ’t leven

Zonder nadenken  iets  aan elkaar geven.

Mariet Wit
voorzitter