Van het bestuur – Corona

Van het bestuur

Corona

Het is alweer ruim een jaar geleden toen de corona crisis is begonnen. Ondanks de genomen maatregelen is het einde nog niet in zicht.

Nog steeds nieuwe besmettingen die er voor zorgen dat er van versoepeling nog geen sprake kan zijn. En dus kunnen er nog geen vergaderingen, activiteiten e.d. worden georganiseerd.

Dat spijt ons als bestuur zeer maar het is niet anders, gewoon afwachten op betere tijden.

Gelukkig zijn de vaccinaties in volle gang en volgens minister de Jonge zal iedereen voor de zomervakantie zijn gevaccineerd. Maar hij heeft wel vaker te optimistische voorspellingen gedaan, eerst zien en dan geloven.

En ondanks de vele besmettingen, het grote aantal doden in de gehele wereld, zijn er nog steeds mensen die de coronapandemie ontkennen. Ongelofelijk en zeer onverantwoordelijk. Want zij zorgen er mede voor dat de pandemie nog steeds voortduurt.

De verkiezingen zijn inmiddels achter de rug. Zoals het er nu uitziet zullen er niet veel veranderingen plaatsvinden. Het afgetreden kabinet kan zo weer worden geactiveerd en dus trekt de politieke karavaan weer verder.

Na de vele ruzietjes bij 50Plus, verscheen er opeens een oude bekende op het politieke toneel.

Mevr. Lianne den Haan werd plotsklaps tot lijstrekker van 50Plus gekozen. Dezelfde mevr. Den Haan die de Anbo 5 jaar geleden in grote problemen bracht. Die gelden van afdelingen w.o. die van de afd. Leeuwarden, zijnde € 20.000,–  gewoon annexeerde. Gelden die de verenigingen met eigen extra acties hadden opgehaald t.b.v. het verenigingsleven.

Die mevr. gaat nu “de belangen van de ouderen behartigen”. Ja, ja.

Aan de andere kant is hierdoor wel LOS uit voortgekomen. En daar zijn wij best trots op.

Tot slot

Na een korte onderbreking is onze website met veel informatie weer online en daar zijn wij als bestuur erg blij mee. Want juist in deze tijd, is communicatie met onze leden e.a. van groot belang.

Jan van Olffen
Interim-voorzitter LOS

Naschrift:

Omdat we niet bij elkaar kunnen komen op de geplande algemene ledenvergadering van 22 april wordt deze uitgesteld tot na de coronacrisis. Dus totdat we weer veilig kunnen vergaderen. Dan komt er alsnog een uitnodiging. Het jaarverslag van 2020 is in dit nummer opgenomen.

Het bestuur

 

Veel leesplezier!