Van het bestuur – Onzekere tijden

Leeuwarden

Foto: Johan Eisma

Al bijna een jaar zitten wij in de Corona pandemie. Aanvankelijk leek het vorig jaar op een paar maanden ongemak, maar dat was slechts schijn. Op een korte periode in de zomer na, werden na iedere persconferentie de maatregelen verscherpt tot, zoals recent, een avondklok toe.

Alles wat tot voor kort onmogelijk leek, is gebeurd en het eind van de pandemie is nog niet in zicht. Steeds duiken er weer nieuwe mutaties op.

Gelukkig zijn de vaccinaties eindelijk begonnen maar dat proces verdient ook geen schoonheidsprijs.

Steeds veranderingen in de volgorde van de doelgroepen, geen injectienaalden aanwezig, bedorven vaccins enz. Maar er wordt nu in ieder geval gevaccineerd.

Ook LOS wil proberen, naast het uitbrengen van LosVast, om Corona-veilige activiteiten te organiseren.

Het bestuur vraagt haar leden daar ideeën voor te geven. Naast fietsen en wandelen zijn er natuurlijk ook andere mogelijkheden.

Zelf speel ik schaak op internet tegen spelers uit de hele wereld, in alle categorieën. Niet iedereen is grootmeester natuurlijk. Maar je moet wel een computer hebben.

  • Ook in deze donkere periode willen wij voor onze leden een bindmiddel zijn, hoewel de mogelijkheden zeer beperkt zijn.

Vandaar deze oproep.

Naast alle ellende en onzekerheid zie je ook mooie dingen. Vrienden, kennissen en buren die klaar staan om hulp te bieden. Eten koken en brengen, boodschappen doen en af en toe een telefoontje om te vragen hoe het gaat en of er nog iets nodig is.

Dat zijn hartverwarmende reacties en vaak vanuit een hoek waar je het niet van verwacht.

Dat is ook een kant van medemenselijkheid in deze onzekere Corona tijd.

Maar ondanks deze mooie kant, kijken wij toch uit naar de tijd dat wij weer “normaal” kunnen doen.

Jan van Olffen
Interim-voorzitter LOS