Even voorstelen: Mariet Wit

Mariet Wit

Afgelopen herfst las ik een advertentie van LOS: Dit sprak me wel aan, samen met mijn partner zijn wij lid geworden. Al snel kreeg ik het maandelijkse bulletin LOSVAST en zag ik daarin alle activiteiten.

Dit voorjaar zag ik dat de voorzittersfunctie nog steeds vacant was en dacht ik: Is dit misschien iets voor mij? Ik wilde me wel graag  eerst oriënteren  wat het allemaal inhield.

Ik zal me even voorstellen: Mijn naam is Mariet Wit, geboren en getogen in de kop van Noord Holland en door het werk van mijn echtgenoot in het noorden van het land terecht gekomen.

In mijn jonge jaren ben ik gestart als apothekersassistente, daarna door omstandigheden een slijterij gerund, een paar jaar later gestart met een opleiding als dames/heren kapper en enige jaren een eigen bedrijf  gehad.

Toen kwam het onderwijs op mijn pad en heb ik in de richting “Uiterlijke verzorging” 20 jaar les gegeven aan de Friese Poort. Op een gegeven moment komt het pensioen in zicht. Ik dacht iedere dag thuis zitten is voor mij geen optie en ik heb dus 10 jaar lang trouwambtenaar van onze prachtige Gemeente mogen zijn.

Vanaf 2000 ben ik zijdelings bij de gemeentepolitiek betrokken en ben daar nu nog bestuurslid van.

Enerzijds ben ik  actief maar ik gun mezelf ook de ruimte om te ontspannen en te genieten in het weg zijn met mooi weer met de camper, ‘s winters kan ik me iedere week uitleven op het ijs als  “schoonrijder” en daarin  met shows Friesland vertegenwoordigen om in Fries kostuum te schaatsen.

Ik hoop dat mijn levenservaring en kennis er aan zal bijdragen dat we samen tot inzichten  komen op vele niveaus dat zal leiden tot een prettige samenwerking met allen die LOS een warm hart toe dragen en zich daarvoor inzetten.

Mariet Wit